Choroby a škodcovia broskýň
Tak ako iné ovocné druhy, aj broskyne trápi rada chorôb a škodcov.
Príprava substrátu
Substrát je umelo vytvorené živné médium, v ktorom rastú rastliny od generatívneho či vegetatívneho množenia až pod dobu, kedy sa zasadia do voľnej pôdy.
Šarka sliviek
Podobne ako jadroviny napáda nebezpečné bakteriálne ochorenie, tak aj kôstkoviny trpia významným vírusovým ochorením – šarkou sliviek.
Základy správneho kompostovania
Kompostovanie predstavuje jednoduchý spôsob ako spracovať biologicky rozložiteľný odpad.
Očkovanie ruží
Ruže sú jedným z najpopulárnejších kvetov na svete.
Zavlažovanie zeleniny počas vegetácie
Každý druh zeleniny vyžaduje počas doby pestovania odporúčané závlahové dávky.
Ako bezpečne a zodpovedne používať chemické prípravky?
Dôležité je myslieť na ochranu zdravia pri práci a ochranu životného prostredia, preto je potrebné si preštudovať návod na použitie prípravkov s upozorneniami.
Výsev uhoriek
Uhorky nakladačky, ktoré sa pestujú výhradne z priameho výsevu. Uhorky šalátovky, ktoré sa predpestovávajú približne 12 – 16 dní.
Zimná ochrana kmeňov drevín
Ochrana kmeňov ovocných a okrasných drevín v zimnom období je dôležitým úkonom, pretože zanedbaná starostlivosť môže viesť k nenávratným škodám na drevinách v podobe mrazových trhlín a dosiek.
Termíny výsevu plodovej zeleniny
Dozviete sa kedy je potrebné začať s výsevom plodovej zeleniny.
Predpestovanie papriky
Ľudovo najvhodnejším termínom na výsev sú Hromnice (2. februára), inak by sa mal výsev robiť najneskôr do 20. februára.
Rajčiak jedlý – Lycopersicion esculentum
Kedy vysievať a ako sa najlepšie postarať o rajčiak.